8.15.2013

REVIVE SNAILS EXTRACT® КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ

Получих крема и още няколко продукта отNatural Garden Ltd..За което  много благодаря!Първо ще  споделя мнението си за крема за ръце.Най-напред изпробвах него.Но преди това,малко инфо за марката и екстрактът от охлюви.


Natural Garden Ltd. е българска компания, която се занимава с отглеждане на охлюви, извличане и обработка на екстракт от охлюви и влагането му в козметични продукти. Ние внимателно подбираме природните ресурси, използвани за производството на нашите продукти. Изградили сме и успешно сме стандартизирали различните линии за производство. При производството се спазват строги процедури и упражняваме безкомпромисен контрол на качеството, съобразен с европейските изисквания.


Фермата ни за охлюви се намира в Южна България, в региона на град Пловдив. Екологично чист район, богат на зеленина и растителност, без индустриално производство.


През 2008 година започнахме със закупуване на репродуктори от вида Helix Aspersa и изградихме зала за репродукция (за снасяне) и паркове за угояване.

Създадохме паркове за специално отглеждане на охлювите, от които се извлича екстракта.


За три години увеличихме капацитета на люпилнята четири пъти и изградихме лабораторията за извличане на екстракт.

А екипът ни от специалисти разработи продуктите от серията Revive Snails Extract®, които вече са хит на Българския пазар сред ценителите на висококачествената козметика.

                                                   Екстракта от охлюви:


ЕKСТРАКТЪТ СЕ ИЗВЛИЧА ОТ ЖИВИ ОХЛЮВИ, БЕЗ ДА ИМ СЕ НАНАСЯ НИКАКВА ВРЕДА.

СЪДЪРЖА ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ В ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМ ВИД:

АЛАНТОИН – отстранява мъртвата кожна тъкан и стимулира изграждането на нови клетки, поддържа равновесието на влагата (хидратира) и подмладява кожата. 

 КОЛАГЕН – протеин, който стяга кожата и я прави по-здрава.

ЕЛАСТИН – протеин, който подобрява еластичността на кожата и я прави по-гъвкава и гладка.

 ВИТАМИНИ А, С, Е – възстановяват и подмладяват кожата. Витамин А засилва образуването на нови тъкани, витамин C е силен антиоксидант, витамин Е предпазва кожата от свободно-радикалови процеси и предотвратява преждевременното й застаряване.

 ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА – почиства кожата от мъртвите клетки и спомага за създаването на нови.

  ЕКСТРАКТЪТ ОТ ОХЛЮВИ е известен с факта, че регенерира тъканта и възстановява счупената черупка на охлюва. Един от първите, който е използвал екстракт от охлюви в мехлеми против бръчки, е древният грък Хипократ, който се смята за баща на медицината. При наблюденията си той забелязал, че екстрактът от охлюви помага при възпалени области по кожата. Охлювът не страда от кожни инфекции. Кожата на охлюва е с подобни структурни елемент като нашата и затова аналогичен ефект настъпва и с човешката. ПРАВИ Я ЗДРАВА И КРАСИВА.




Продуктите на марката може за закупите онлайн или в някои от магазините им,които може да видите тук.



                   ..........................................................................................................................................................................................

REVIVE SNAILS EXTRACT® КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВ И „HELIX ASPERSA”     

       

 

РЕГЕНЕРИРАЩ БИОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ, pH НЕУТРАЛНО


СЪС 100% ПРЕЧИСТЕН ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ



НЕ СЪДЪРЖА ОЦВЕТИТЕЛИ И АРОМАТИ, ЗА ДА НЕ ПОТИСКА ДЕЙСТВИЕТО НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ ПРИРОДНИ ВЕЩЕСТВА И ДА НЕ ДРАЗНИ ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА


ПОДХОДЯЩ ЗА: ВСЕКИ ТИП КОЖА, ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ НА ВСЯКА ВЪЗРАСТ.
Описание на продукта

  • Хидратира
  • Подхранва
  • Стимулира подновяването на клетките
  • Нормализира пигментацията на кожатa
  • Помага при:

- изгаряне и при нараняване,

- белези от рани и изгаряния
          -Възстановява напуканата кожа на ръцете



СЪСТАВ: AQUA, GLYCERIN, HELIX ASPERSA EXTRACT, PRUNUS AMYDDALUS DULCIS OIL, DIMETHICONE, RETINYL PALMITATE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN,METHYLISOTHIAZOLINONE, BHT 


50ml. 
ЦЕНА:9.80
  
МОЕТО МНЕНИЕ:

В предна моя публикация бях писала за едни обриви,които ми се бяха появили.Останаха ми белези по ръцете.Като получих крема,видях,че помага при белези.Започнах да се мажа всяка вечер,преди лягане.Сега е много горещо за мазане през деня.Нанасях обилно количество и оставях  да попие.Ето така изглеждаха ръцете ми преди да започна да се мажа с крема.

Ясно се виждат едни малки точици.Това са белезите.Преди бих си купила крем за белези от аптеката,но те не миришат приятно,по-скъпи са,а и не правят кожата мека.Сега,след две седмица ползване,ръцете ми изглеждат така:



Вижда се,че белезите са избледнели.Кожата е напълно възстановена.Това се дължи на екстракта от охлюви.Определено помага при този тип белези.Не бих се спряла на тези от аптеката,а ще си купя този,ако някой ден ми потрябва пак.


Крема е със снежно бял цвят,няма мирис.НЯМА ПАРАБЕНИ!

Затваря се плътно,изключително удобен за използване.Побира се и в малка чантичка. Попива бързо,хидратира дълготрайно.Подходящ е за зимата,когато ръцете се напукват от студа.


*Продукта ми е изпратен за проба.Изказвам лично мнение!

8.13.2013

Масло от чаено дърво ЕВТЕРПА

  • Маслото от чаеното дърво е силен антисептик. То е 8 пъти по-силно от карболовата киселина и 12 пъти от фенола. Има бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулиращи свойства.
  • Ефективно е и при простудни заболявания, заради успокоителния и отхрачващ ефект, прочиства дихателните пътища от секрети и облекчава състоянието на болния.
  • Чаеното масло е подходящо средство за терапия на рани, ухапвания, загноявания и изгаряния, тъй като има дезинфектиращи свойства. Спомага и бързото възстановяване на кожата и оздравяване на раните. Има ефект дори при паразити по кожата – въшки и краста. 
  •  Използва се при терапия срещу патогенни микроорганизми като  Staphylococcus. Активен е срещу 6 вида от този микроорганизъм, aureus, erider-midis, pneumoniae, faecalis. Действа и срещу Propionibacterium acnes, Beta haemolytic streptococcus, Klebsiella pheuraoniac, Citrobacter spp., Shigella sonnei, Proteus mirabolis, Legioneila spp., Pseudomonas aeriginosa, Candida albicans и др. То убива изброените микроорганизми и едновременно с това усилва имунната система.
!!!Не се препоръчва при индивидуална непоносимост и бременност. Маслото не се приема вътрешно и трябва да се пазят лигавиците при използването му. 
....................................................................
             Масло от чаено дърво ЕВТЕРПА



 Преди време си бях купила масло от Орифлейм.Не останах доволна от него.Беше много мазно,не попиваше изобщо и кожата ми лъщеше или цял ден или докато не го избършех.Цвета и мириса се различават от този на Евтерпа.
Маслото на Евтерпа,обаче ми харесва.Попива бързо,не оставя лъщене.Мирише силно,но и хубаво,за разлика от това на Орифлейм,което миришеше малко по странно.Тогава не се сетих да прочета етикета,но сигурно не е било чисто масло. 
Чаеното дърво на Евтерпа е 10 мл.,а цената му е 4-5 лева.Цвета му е светло жълт(на Орифлейм беше зелен).Почиства добре кожата.Дори след много добре измито лице,памучето с чаеното дърво става жълто.Според мен леко избелва кожата,като премахва всички нечистотии.Мажа само засегнатите участъци от акне,тъй като то изсушава другите области с по-малко активни мастни жлези.много ефективно срещу акне, тъй като съдържа вещества с антибактериални свойства, наречени терпени. Акнето често е причинено от бактерии и терпените или ги убиват или ги отслабват достатъчно, за да бъдат унищожени от защитните антитела. Мажа пъпките всяка вечер.За ефект трябва постоянно ползване,няма да помогне,ако не съм постоянна.Сега ще продължавам да мажа.Капнах и 6 капки в гела ми за измиване на лице,за по-голям ефект.Определено следващия път,бих си купила на 100 % маслото от Евтерпа.

Друго предназначение:
  • премахва брадавици:капнете 1 капка директно върху брадавицата, втрийте и го оставете да попие. Процедурата е най-добре да се прави вечер.Не обувайте чорапи. Ако имате чувствителна кожа, можете да го разредите с бадемово масло.
  • помага при болки в ушите: смесват се 1 капка масло от чаено дърво с 1 чаена лъжичка зехтин.
  • Преди кола маска: Маслото премахва излишното омазняване, за да може кола маската да прилепне добре. След процедурата успокоява зачервената кожа и елиминира бактериите.
  •  При лош дъх, възпаление на венците и зъбна плака:
    Водата за уста с масло от чаено дърво действа при лош дъх, кандидоза на устната кухина, възпаление на венците, зъбна плака.
  •  При парене и сърбеж по кожата, причинени от слънчево изгаряне: Облейте тялото с хладка вода, след което нанесете охлаждащото мазило. 
  •  При слънчеви изгаряния: 1 част масло от чаено дърво и 10 части зехтин или кокосово масло. Смесват се и се нанася върху засегнатите места. Действа обезболяващо, успокояващо и намалява образуването на мехури.
Сега ще ви кажа какви маски за лице си правя. 
Маска за мазна кожа,каквато е моята:

  • 2 супени лъжици зелена хума
  • 2 чаени лъжици сушена мента
  • 2 капки  масло от чаено дърво
 Приготвям маската  непосредствено преди да я използвам.Глината трябва да е мека и влажна,тя помага само тогава.
В купа с топла вода добавям ментата и изчаквам да поумекне.После добавям зелената хума,колкото количество е необходимо.Разбърквам до получането на гъста каша.Капвам няколко капки масло(3-4).Нанасям на лицето,изчаквам около 20-25 минути и изплаквам с хладка вода.

Може да се използва и за косата.За суха и накъсана коса.Капват се около 15-20 капки в шампоана.


*продукта ми е изпратен за проба.



 

Пяна за коса Евтерпа

Здравейте!Днес ще изкажа мнението си за пяната за коса на Евтерпа.Пяната е за блясък.
  • Силна фиксация.
  • Съдържа силикон и провитамин В.
  • Подходяща за всякакъв тип коса.
  • Използва се лесно.
Разклащам флакона,пръска в шепата,нанасям и започвам да мачкам.По-хубаво е да се нанася по-малко,постепенно.Така къдриците стават по-красиви.Нанасям на влажна,но не мокра коса.Пяната оформя добре,придава блясък и мекота.Ако нанеса на суха,тя ще се втвърди,за това аз я използвам на влажна.Подходяща е и за обем.Нанасям в корените и изсушавам с дифузер.Мирише съвсем слабо,тъй,че е подходяща и за хора с алергии.Сравнително икономична е.



Цената и е 2-3 лева.
200 мл.
*продукта ми е изпратен за проба.

ПОЛСКА козметика

Днес ще ви представя два прекрасни ПОЛСКИ продукта.За съжаление,качествената полска козметика се открива малко трудно при нас.Намират се в магазините много продукти произведени в Полша,но марките не са Полски,а само се произвеждат там.Фирмата,която внася полската козметика, развива собствена дистрибуция на територията на България и е възможно да се намерят продуктите и в другите части на страната.В Пловдив,Варна и София има доста магазини,даже видях,че имат и в моя квартал.Сега вече знам от къде ще мога да си купувам техните продукти.Те са на изключително достъпни цени и наистина качествени.
 Фирмата вносител “КДК” ООД внася на  българския пазар от есента на 2005 година,полска козметика.Основната им дейност е внос и разпространение на полска козметика в България.
Ако не може да намери във вашия град,то може да закупите онлайн.Има отстъпки при първа поръчка и т.н.
 Козметиката може да закупите онлайн от сайта ма вносителя ТУК или на www.shopthebest.euПредлагат и продукти на други марки,освен тези за които ще пиша.Имат и промоции и намаления.
А иначе,ето от къде може да закупите на място:
#София#

1. Централни Софийски Хали - щанд с козметика номер 23

2. ул. Г. Раковски 149 А

3 ул. Ангел Кънчев 11

4. Къщата на ароматите - бул.Патриарх Евтимий 25

5. Магазин "Перла" - ул.Мидия, бл.8, вх.Г

#Пловдив#

1. Магазин - ул. Хр.Г.Данов №43 срещу природонаучния музей
тел: 032/638 304, 0878 632 614

2. Магазин - пл."Цар Калоян" №5
до Централния дом на младоженците

032/638 304, 0878 632 618
3. Магазин - пл."Цар Калоян" №7
до Централния дом на младоженците

тел: 032/638 304, 0878 632 617

4. Магазин - ул."Раковска" №29
до ул."Капитан Райчо"

тел: 0878 632 615

5. Фризьорски салон и магазин
ул."Д-р Рашко Петров" №3
до църквата Свети Петка

тел: 0878 63 26 16
6. Магазин - Южен, ул."Г.Икономов" №1 - пазара

тел: 0878 632 611

7. Магазин - пешеходен мост на р.Марица

тел: 0878 477 028

8. Магазин - ул. "Васил Бараков" №12

тел: 0878 892 868

9. Магазин - ул."Пере Тошев" №2 - до кино Въстаник

тел: 0878 377 029

10. Склад на едро
бул."Брезовско шосе" №180, склад 16
на 70м. след главния портал (в дясно)

тел: 032/96 68 68, 0878 632 610

#Варна#

1. Магазин за козметика - бул. Осми приморски полк 97 - Билкова аптека

2. Магазин за козметика - ул. Драган Цанков 5 - тел. за контакти 0888529652

 .....................................................................................................................................................................
#PALOMA SPA Крем-маска за ръце#


Регенерираращ крем-маска за ръце.Крема има прекрасен и фин аромат.Цвета му е нежно  розов.За съжаление,не успява да се види на снимката.
 

Кремчето е мазно,необходимо е малко количество от него(колкото на снимката),за да се намажат целите ръце.А те стават наистина кадифено меки.Изключително много ми харесва и тубичката.Затваря се плътно и здраво.Не оставя мазно усещане,а попива бързо.Кожата е мека и гладка през целия ден.Сега е много горещо и не е много хубаво да си мажем с крем дланите,иначе започват да се потят.За това ,мажа само ръцете отгоре,сутрин и вечер.Така остават меки цяло денонощие.

Цената му е много добра.За 100 мл е  5.40.Съдържа урея,масло от ший,водорасли и гроздово масло,които активират подновяващите процеси.Също съдържа витамини А и Е,от които кожата се нуждае.Може да се ползва и като маска.Нанася се дебел слой и се оставя за 30 минути да подейства.НЕ СЪДЪРЖА ПАРАБЕНИ!
НЕ Е ТЕСТВАН ВЪРХУ ЖИВОТНИ!Ако се чудя между два продукта,ВИНАГИ ще избера този, който не е тестван върху тях.А Вие?
                                                                            Състав:

оценка:5/5


#ИЗМИВАЩ ПИЛИНГ КИВИ за тяло#


Много изгодна цена,3.60 за 100мл.
От марката:
Измиващ пилинг за тяло с плодов аромат съдържа изглаждащи гранули, които почистват и освежават тялото. Идеално премахва мъртвите клетки от кожата. Начин на употреба: Нанесете на влажна кожа, масажирайте до появата на пяна, изплакнете обилно.


Моето мнение:
Стана ми любим.Не бях виждала преди такъв пилинг за тяло.Като изхабя този,задължително ще си  взема с боровинката.Не искам да се разделям за дълго с пилинга.Има удобна капачка,която не позволява да се отвори и разтече,ако сме го прибрали в някоя чанта.
 

Случвало ми се е да имам разлети гелове за лице в куфара си.Тук,това не може да стане.
Зеления цвят много радва окото.И с тези малки,черни ексфолиращи частички,наистина ще си помислиш,че е истинско киви.


Ще опиша аромата само с една дума....БОЖЕСТВЕН!Мириса му е уникален,чак те кара да поискаш да го хапнеш.Тялото ухае няколко часа.Пилинга е захарен със малки ексфолиращи частички,които нежно ексфолират.Големите  много добре се разтварят.Отстранява добре мъртвата кожа,без да драска  и да наранява.Не се усеща дискомфорт и болка.Предлагат се и няколко вида:круша,портокал,боровинка,киви.Използвах го и като пилинг за лице.Освежава,отстранява мъртвата кожа и тя засиява.Пени се и е добре,да се ползва по-малко количество.
                      НЯМА ПАРАБЕНИ!
                               СЪСТАВ:
 
оценка:5/5
П.С. ПОЛУЧИХ И ТРИ МОСТРИ НА КРЕМ  ЗА ЛИЦЕ,НО В МОМЕНТА Е МНОГО ГОРЕЩО И НЕ СЕ МАЖА С НИКАКЪВ КРЕМ,ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗАДЪРЖА ДЪЛГО НА ЛИЦЕТО МИ.МАЛКО ДА ЗАХЛАДНЕЕ,ЩЕ ГИ ПРОБВАМ И ЩЕ ПИША ЗА ТЯХ:)

*продуктите са ми изпратени от “КДК” ООД за проба.Изказвам лично мое мнение!