5.25.2013

Няколко начина за избелване на лицето

Как да изсветлиш тена си? Ето няколко  начините за лесно, бързо и ефикасно  премахване на тъмни петна, пигментация и несъвършенства.


Лимонов сок

Едно от най-популярните домашни средства за изсветляване на тена. Лимоновата киселина ексфолира кожата, премахва най-горния слой мъртви клетки, като по този начин способства за намаляването и премахването на тъмните петънца. Ефективен е за всякакъв род потъмняване по кожата, и по-точно по повърхността й. Лимоновият сок няма способността да достигне до дълбоките слоеве на кожата, там, където се образува меланина. А именно той е, който определя цвета на кожата.

 Важно да се знае при това средство е това, че то не е подходящо за чувствителни кожи. Киселината в сока може да се усети като щипане, парене, или да доведе до зачервяване, затова, в случай, че при предварителния тест усетите подобно нещо, бъдете сигурни - това не е вашият домашен начин за справяне с петната.
Лимонът са разрязва на парчета, и с едно от тях се обтрива добре кожата на лицето, шията и деколтето. Важно е плодът да е предварително измит. Не е необходимо да се седи дълго с лимонено лице, в момента, в който усетите, че стягането е пределно, измивате или почиствате с мек лосион. Нанасянето на добър овлажняващ крем отгоре е задължително. Ако използваме това повече от елементарно средство поне 3 пъти в седмицата, резултатите са видими още след първата, а ефектът продължава с натрупване през цялата зима. Кожата е бяла, чиста и сияйна.

 Куркума

 Куркумата е индийска подправка.  Основното активно вещество в нея е куркуминът - антиоксидант, който помага да се стабилизират клетъчните мембрани така, че да се неутрализира влиянието на изгарянията или поне на излагането на слънце през лятото. Тя е позната и  като Златната билка на живота, и е прекрасна за премахването на тъмните петна, причинени именно от излагане на слънце.
Една маска от от чаена лъжичка куркума  и намачкан банан върху лицето в продължение на 15-20 минути върши чудеса, освен за избелване, още за хидратиране и омекотяване на кожата. 

 грейпфрут

 Освен ценен плод грейпфрута е много полезен козметичен продукт. С негова помощ лесно може да избелите петната на вашето лице. Нека да ви представим няколко маски за лице с грейпфрут, които ще се справят с този нежелан козметичен проблем.
 В три супени лъжици сок от грейпфрут се разтваря една супена мая. Бърка се добре до получаване на еднородна смес и се слага на парна баня, за да се загрее. Получената маска се нанася на лицето и шията за около 15 минути и се отмива с хладка вода.