3.23.2013

DermoPURIFYE-хидратиращ крем за мазна кожа


 Серията DermoPURIFYER ефективно атакува 4-те ключови фактора за поява на акне:
• Предлага интелигентна и оптимално подбрана комбинация от активни съставки, съобразена с индивидуалните нужди на кожата.
• Разработена в сътрудничество с дерматолози.
• Клинично доказана ефективност.



Това е последния продукт от серията,които получих като подарък,за да тествам.
Крема е подходящ за  мазна и склонна към акне кожа.Ефективно се бори с пъпките, хидратира кожата,матира и подобрява външния й вид .Впечатлена съм!Прави кожата здрава,гладка и сияйна.
 Мека плътна текстура,не е течен а със средна гъстота.Много приятен светло жълт цвят.Попива бързо и не лепне.
Без мазнини и аромати.Много добра поносимост.
Нанася се сутрин на почистено лице и деколте с  Dermo PURIFYER измиващ гел.Масажира се леко,докато попие.
Много е удобен за път,побира се в малък несесер.
50 мл струва 29 лева.

 Ще продължа да ползвам  DermoPURIFYE-хидратиращ крем и занапред!

Активни съставки:
Комбинацията от активни съставки се бори с акнето по 3 различни начини:
  • Ликохалкон - има противовъзпалително действие, успокоява възпалените и раздразнените зони на кожата.
  • Декандиол - има антибактериален ефект и помага да се избегнат възпаленията.
  • Карнитин - регулира производството на себум. 

    * Не съм свързана по никакъв начин с марката и не ми е плащано за тази публикация Мнението си е лично мое!Всички продукти са ми предоставени от Байерсдорф България ООД за проба и ревю.

3.22.2013

Eucerin-Dermo Purifyer Cover Stick Стик коректор

Eucerin Dermo Purifyer Control & Cover Stick-Лечебен стик коректор за проблемна (мазна)кожа с двойно действие, прикрива несъвършенствата по кожата и успокоява възпалените участъци.
Стика е като молив,отдолу се завърта и той излиза.Може да се използва като съпътстваща терапия при лечение на акне. Некомедогенен продукт.Аз го нанасям след измито лице и намазано с крем.После съвсем леко разнасям с пръст.Моята кожа е малко по тъмна,но цвета ми пасва идеално.Адаптира се към цвета на кожата.Много е удобен и си го нося в чантата.
Нанася се на увредената кожа съвсем леко.Той е мек и няма нужда от сила. Използва се много лесно,не изисква  повтаряне.Изключително покривен от първия слой .Прикрива акнето и  други кожните дефекти.Не запушва порите.Нужно е един слой от коректора за да изглади несъвършенствата .Предлага само в един цвят.Използва се 3-4 пъти дневно най-много,на участъците,които искаме да прикрием.Не е препоръчително да се слага на устните.НЯМА ПАРАБЕНИ!НЯМА МИРИС!
Цена-15 лева,2.5 грама
• Съдържа 1.8% салициловата киселина, която ефективно третира дефектите при мазна кожа
• Екстрактът от лайка успокоява кожните раздразнения
• Специални пигменти спомагат за изравняването на тена
• Не предизвиква образуване на комедони.
Определено бих си го купила когато този свърши.За хора с проблемна кожа като моята си е направо задължителен.
Производител: Германия


Състав:
Cyclopentasiloxane,Cetearyl Behenate, Laureth-2 Benzoate,Octyldodecanol,Synthetic Beeswax,Nylon-12,Salicylic Acid,Tocopherol,Bisabolol,Mica,CI 77891, CI 77492,CI 77491,
CI 77499.

*изказвам лично мнение,не ми е плащано за тази публикация!

Review EUCERIN Dermo purifyer-ексфолиращ гел за лице

Здравейте!Днес искам да споделя мнението си за ексфолиращия гел за лице на Eucerin.
Той,както и още няколко продукта ми бяха любезно предоставени,за да тествам и изкажа своето мнение .За което съм изключително благодарна.


 Гела е за мазна и склонна към акне кожа,каквато е моята.Съвместим е  с медикаменти които лекуват акне.
Ексфолиращия гел може да се ползва 2-3 пъти седмично.Не е нужно всеки ден.През другото време,за по-голям ефект може да се ползват другите продукти от серията:Dermo Purifyer.
Той е с големи ексфолиращи частици,които не се разтварят(сини),но нежно ексфолират.Премахват мъртвите клетки и черните точки.И  по-малки леко жълтеникави частици,който се разтварят(на снимката се виждат едни малки жълти точици).Безцветен на цвят,не е много гъст,но не е и течен.Лесен е за използване.Много ми хареса лекият фин мирис. Плакни се лесно с топла или хладка вода.Гела е специално за мазна кожа и за това съвсем леко изсушава кожата,в границите на нормалното.Премахва излишния себум.Не е подходящ за хора със суха кожа,защото ще я изсуши много.Гела може да се използва при проблемна кожа на лицето, гърба и деколтето. Почиства порите в дълбочина.Направи кожата  ми по-чиста и гладка. 
Произведен е в Германия.

Гела можете да го намерите във всяка по-голяма аптека,както и онлайн.Цената му е около 19-20 лева за 100 мл.Пестелив е и може да се използва дълго време.
Очаквайте скоро ревю и на другите продукти от серията.За съжаление нямам време да напиша всички на един път.

*продукта ми е изпратен за тестване и изказвам лично мнение.Не ми е плащано за тази публикация.

Ревю---Eucerin Dermo PURIFYER измиващ гел

Здравейте!Днес ще напиша  още едно ревю на продукт на Eucerin.Те бяха така любезна да ми подарят 4 продукта от серията за Dermo PURIFYER за акне.Дадоха ми каталог с продуктите,който се предлагат на пазара,както и с факторите причиняващи акнето и други проблеми на кожата.БЛАГОДАРЯ!

Това е  Dermo PURIFYER измиващ гел за акнеична кожа.

За проблемна кожа като моята е много важно  измиването и почистването на кожата всеки ден.Моята кожа е мазна със акне.За съжаление при мен проблемите с кожата започнаха преди 2 години.През пубертета нямах проблеми.Гела е подходящ за кожа която отделя много себум.Оттам идва и акнето.Формулата е без сапун и не изсушава кожата много,но все пак като продукт за мазна кожа е перфектен.Матира кожата и придава видимо по - свеж вид.Няма оцветители,прозрачен на цвят.Нежният измиващ гел има ниво на pH – 5.5, същото като това на  кожата. Това го прави подходящ за измиване на всички засегнати от акнето зони-лице,деколте.Леко течна констистенция,много добра за перфектното измиване.Не се пени много.Начина на употреба е интересен.Има съвсем лек мирис.
Съвместим е с медикаменти, лекуващи акне.НЯМА ПАРАБЕНИ!
Препоръки за употреба:

- Използвайте сутрин и вечер
- Нанесете от продукта върху предварително навлажнени ръце и разтъркайте до образуване на пяна
- С нежни масажни движения нанесете пяната върху предварително навлажнената кожа на лицето
- Изплакнете обилно с хладка вода
 

Аз лично на влажно лице го нанасям директно и така масажирам по два пъти на ден.Но и другия начин е добър.Кой както иска може да го ползва,ефекта е един и същ:гладко лице,без лъщене и зачервяване,по малко акне.



Състав:
ВОДА, НАТРИЕВ КОКОАМФОАЦЕТАТ, ПРОПИЛЕН ГЛИКОЛ, НАТРИЕВ ЛАУРЕТ СУЛФАТ, ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА, НАТРИЕВ БЕНЗОАТ, САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА, НАТРИЕВ ХЛОРИД.
Цената е около 20 лева за 200 мл.Голямо количество и си заслужава парите.

Надявам се,че сте добили представа за продукта и да ви е харесал.Скоро очаквайте още...

3.21.2013

Ревю...Bioderma-кремове за лице....:)

От Биодерма бяха много любезни и ми изпратиха няколко тестера на техни кремове.Винаги когато отида в някоя аптека и поискам тестер на крем, ми излизат с извинението,че не им давали.Е не е така!Аз поисках и ми изпратиха тестерите,даже и мицеларен разтвор 500 мл. подарък.Много Ви благодаря!Много съм доволна от кремчетата.По долу ще разберете защо!
Тестерите са на три крема,ще ви запозная със всеки по отделно.
Първият крем е:
1.БИОДЕРМА ХИДРАБИО ЛЕК КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 
На опаковката пише:
Показания:
Във всекидневието замърсяването на въздуха, стресът и студът пречат на правилното функциониране на кожните клетки. В резултат на което кожата се дехидратира, губи еластичност, блясък и се появява чувство на напрегнатост.
Свойства:
Hydrabio Legere е първият крем, подхранващ кожата в дълбочина, съдържащ Aquagenium.
Патентованият от Bioderma биологичен комплекс стимулира кожния клетъчен капацитет, като активира наново естествения процес на хидратиране на кожата в дълбочина и способства за задържане на вода в повърхностните й слоеве.

• Трайно хидратирана (Горният слой на епидермиса), кожата става отново еластична, нежна и свежа.
• Хипоалергенен.
• Некомедогенен.
Приложение:
Нанасяйте Hydrabio Legere сутрин и/или вечер върху лицето и шията, след като сте почистили лицето си. Нежната и свежа текстура представлява съвършена основа за грим.
Производител: Франция
Аз ще добавя:
Крема наистина има много мека и нежна текстура.Нанасях го сутрин и вече на измито лице,понякога и само забърсано с мицеларен разтвор.Леко мазен,но само толкова колкото да може безпроблемно да се разнася на лицето.Попива бързо и не лепне,веднага след като се намазах нанесох фон дьо тен.Не омазнява и не изсушава кожата.Има съвсем лек цвят и мирише дискретно.Няма много парфюм в него.Както всички добри кремове и този е икономичен.Един тестер от 2 мл. го използвах 9 дни.За 40 мл цената му е 28 лева.Но зависи от къде ще се купи.Аптека или онлайн-цената варира.НЕ СЪДЪРЖА ПАРАБЕНИ!


Състав
ВОДА, ГЛИЦЕРИН, ЦИКЛОМЕТИКОН, ДИКАПРИЛИЛ ЕТЕР, ДИМЕТИКОН, ЦИКЛОПЕНТАЗИЛОКСАН, ПОЛИЕТИЛЕН, НАТРИЕВ ЛАКТАТ, АРАХИДИЛОВ АЛКОХОЛ, НИАЦИНАМИД, МАНИТОЛ, КСИЛИТОЛ, РАМНОЗА, ФРУКТООЛИГОЗАХАРИДИ, ЕКСТРАКТ ОТ ВОДОРАСЛИ, ЕКСТРАКТ ОТ ЯБЪЛКА, ГЛИЦЕРИЛ СТЕАРАТ, ПЕГ - 100 СТЕАРАТ, БЕХЕНИЛОВ АЛКОХОЛ, ЦЕТИЛ ПАЛМИТАТ, ПЕНТИЛЕН ГЛИКОЛ, АРАХИДИЛОВ ГЛЮКОЗИД, ХЕКСИЛ ДЕКАНОЛ, С30 - 45 АЛКИЛ ЦЕТЕАРИЛ ДИМЕТИКОН КРОСПОЛИМЕР, ГУМА КСАНТАН, ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА, КАПРИЛОВ/КАПРОВ ТРИГЛИЦЕРИД, ЕДТА ДНАТРИЕВА СОЛ, ФЕНОКСИЕТАНОЛ, ХЛОРФЕНЕЗИН, ПАРЮМ
                                         2.BIODERMA,Hydrabio Serum-Серум за лице

  Хидратиращ концентрат за чувствителна,силно дехидратирана кожа.
Всеки ден замърсяването,стресът и студът нарушават клетъчната дейност на кожата.В резултат
на това тя се дехидратира,губи блясъка си,създава се усещане за опънатост и дискомфорт и може да прояви признаци на дехидратация.
Този крем е уникален,ако мога така да се изразя.
  • Първо той е е хипоалергенен.
  • Второ е некомедогенен 
Благодарение на активната си съставка Aquagenium хидратира кожата в дълбочина. Така влагата се задържа по-добре от епидермиса и спомага за естествения й баланс. Патентованият естествен комплекс D.A.F. повишава прага на поносимост на кожата. 

Може да се нанася върху лице и шия,първо добре почистени.Използвах го сутрин и вечер,даже в момента го ползвам още.Прави кожата на лицето съвършенно гладка,бляскава  и еластична.И този крем е също икономичен.Евтините кремове са по сухи и изискват повече количество да се използва.За още по мека и хидратирана кожа може да се използва и в комбинация със други продукти от серията: Hydrabio Lait (почистващо мляко), Hydrabio H2O (мицеларна вода) и тоник Hydrabio Tonique. Кремът е подходяща основа за грим.Не е мазен,попива бързо и после фдт се разнася изключително лесно и гладко.Няма силен мирис,но има съвсем лек парфюм.Малко по-светъл и по- рядък е от ХИДРАБИО-то.
40мл е на цена от 33-35 лева.
                     3.БИОДЕРМА СЕБИУМ PORE REFINER КОНЦЕНТРАТ 
Това е коригиращ концентрат за разширени пори.Подходящ е за хора с  комбинирана или мазна кожа. Стяга порите,изглажда кожната структура. 
  • Некомедогенен
  • Хипоалергичен
 Какво мисля аз:
Гъстотата му е средна.Не е нито много рядък,нито гъст.Първоначално ми изглеждаше мазен,но след точно няколко секунди попи.Отлична основа за грим.Използвах го сутрин,преди да се гримирам и вечер след като махна грима.Успокоява кожата от раздразненията,които понякога причинява декоративната козметика.Остави нещо като защитен слой върху кожата.Тя стана не само опъната и гладка,но и кадифено мека и блестящо чиста.Крема е перфектен за хора които пушат,даже го препоръчвам,защото всички знаем колко много вреди тютюнопушенето на кожата,освен на организма.Произведен е във Франция.

 Биодерма:Излишен себум, стрес, тютюнопушене,замърсяване...толкова много са факторите, причиняващи разширяването и деформирането на порите.Коригиращият концентрат възвръща свежия, гладък и сияен вид на кожата: изглажда кожната структура, стяга порите и те стават по-малко видими.
Изключителният патентован комплекс Fluidactiv поддържа качеството на себума като по този начин предпазва от запушване на порите. Стягащата дерматологично активна съставка изглажда тъканта на кожата, а антиоксидантите запазват нейния естествен блясък.
Леката течна формула Sebium Pore Refiner попива в кожата незабавно и оставя приятно кадифено усещане.
Цената за 30 мл е 30 лева.
  Състав:
water (aqua), methyl methacrylate crosspolymer, dipropylene glycol, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, dimethicone, glycerin, butylene glycol, fomes officinalis (mushroom) extract, sodium polyacrylate, salicylic acid, dodecyl gallate, ginkgo biloba leaf extract, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, laminaria ochroleuca extract, silica, trideceth-6, c30-45 alkyl cetearyl dimethicone crosspolymer, lauryl peg/ppg-18/18 methicone, propylene glycol, peg/ppg-18/18 dimethicone, caprylic/ capric triglyceride, sodium hydroxide, disodium edta, chlorphenesin, phenoxyethanol, fragrance (parfum).
*продуктите са ми  изпратени за проба и изказвам лично мнение.Не ми е плащано за тази публикация.


3.18.2013

Какво пише на етикетите на козметичните продукти?

 Знаем ли какво всъщност ползваме и какво пише на етикетите на козметичните продукти?Аз останах изумена,колко много от моите продукти вкъщи имат токсични химични вещества.По долу са написани почти всички.Гледайте какво купувате,защото повечето вещества причиняват рак и въздействат на нервната система.Имам 3 продукта с парабени,а всички останали(вкл.и тези 3)имат Бензилов алкохол,линалол и Пег.
 
Знаем ли какво са парабените?


 “Страхът от химикала в козметиката тръгва по света след съобщенията на британската молекулярна биоложка Филипа Дарбре, че от 20 изследвани тумора на гърдата 18 съдържат парабен в някаква форма. Тя обръща внимание и на друго – че при 60% от всички оперирани ракът е бил в горната външна четвърт на гърдата близо до подмишницата. Това е зоната, която се третира с дезодоранти и други хигиенни продукти”


Едни от най-широкоразпространените химикали използвани като консерванти в козметичната и фармацевтичната промишленост са Парабените (Parabens). Парабените могат да бъдат намерени в шампоани, пасти за зъби, кремове, маски за лице, козметика за коса, лак за нокти, дезодоранти. гелове за бръснене, лубриканти, спрейове за тен и т.н. Използват се като хранителни добавки.

Парабените имат естрогеноподобно действие и разстройват хормоналния баланс. Доказано е, че ксеноестрогените (чуждородни естрогени, които попадат в организма с храната и водата) увеличават риска от рак на гърдата.
Причинно-следствената връзка с рака не е била доказана, доколкото не съществува научно доказателство в подкрепа на всяка връзка с каквато и да е форма на рак.
Според други изследвания обаче се смята, че стабилните, неразградими молекули на парабените продължават да действат и след като проникнат в тъканите, после в кръвообръщението и накрая – в органите на човека като ограничават нормалната ензимна активност на тялото. Един от най-зловещите ефекти на парабените е коварното им проникване в ДНК – генетичния код на клетката.
 Парабените са естери на ал-хидроксибензоена киселина, от където идва и наименованието им. В тази група влизат метилпарабен (methylparaben E218), етилпарабен (ethylparaben E214), пропилпарабен (propylparaben E216) и бутилпарабен (butylparaben). По-редки съединения на парабена са исобутилпарабен (isobutylparaben), исопропилпарабен (isopropylparaben), бензилпарабен (benzylparaben) и техните натриеви соли. Химическата структура на парабен се обозначава в горния десен ъгъл, където R означава алкилна група, като метил, етил, пропил или бутил.


Diethylalomine или Cocoamide DEA
Често срещана съставка в шампоаните и хидратиращите продукти. Научни проучвания са доказали, че тя директно потиска развитието на мозъка на плода при лабораторни изследвания, като блокира усвояването на холин и хранителни вещества, необходими за нормалното му развитие и функциониране.
Пропилен гликол /Propilene Glycol/
Или така наречения промишлен антифриз - използва се в козметични продукти като дезодоранти, шампоани, гелове за бръснене и овлажнители.
Натриев лаурил сулфат /Sodium lauryl sulfate/
Често използвана съставка в лосионите за тяло, шампоан и балсам за коса, пасти за зъби и други.
Бензалдехид /Benzaldehyde/
Влиза в състава на дезодоранти, парфюми, лак за коса, шампоан, сапун, крем за бръснене и други. Въпреки че е широко използван в козметиката, бензалдехидът би могъл да:
  • Въздейства върху централната нервна система;
  • Предизвика дразнене в устата, гърлото, очите кожата, белите дробове и стомашно-чревния тракт;
  • Предизвика гадене и коремна болка;
  • Причини увреждане на бъбреците.
Бензилов ацетат /Benzyl acetate/
Влиза в състава на продукти от козметиката като парфюми, дезодоранти, шампоани, сапуни, лак за коса, афтършейв и други. Канцерогенно вещество, което е свързано със заболяването рак на панкреаса. Има свойството да се абсорбира през кожата, което го прави още по-опасно.
Бензилов алкохол /Benzyl alcohol/
Съдържа се в парфюми, дезодоранти, лосиони за тяло, лакочистители и други. Въздействия върху организма:
  • Дразни горните дихателни пътища;
  • Причинява главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и спадане на кръвното налягане;
  • Потиска централната нервна система;
  • Смърт в тежки случаи на дихателна недостатъчност.
Етанол /Ethanol/
Съдържа се в продукти от козметиката като парфюми, шампоани, лак за коса, крем за бръснене, сапун, лосион, лак за нокти и лакочистител, и други. Етанолът е включен в списъка с опасни отпадъци. Би могъл да причини:
  • Дразнене на очите и горните дихателни пътища;
  • Първоначален стимулиращ ефект, последван от сънливост, нарушено зрение и атаксия;
  • Разстройство на централната нервна система.
Етил ацетат /Ethyl acetate/
Включен в състава на афтършейвове, одеколони, парфюми, дезодоранти, лак за нокти и други. Също е включен в списъка с опасни отпадъци. Въздействие:
  • Дразни очите и дихателните пътища;
  • Може да предизвика главоболие и наркоза;
  • Може да причини анемия с левкоцитоза и увреждане на черния дроб, и бъбреците.
Linalool
Съдържа се в парфюми, твърди дезодоранти, одеколони, лак за коса, лакочистител, лосиони, крем за бръснене, афтършейвове и други.
  • Действа като наркотик;
  • Причинява респираторни смущения в някои случаи водеща до смърт;
  • Причинява разстройство на централната нервна система.
  •  
Метилен хлорид /Methylene Chloride/
Канцерогенно химично вещество, което е включено в списъка с опасните отпадъци. Съдържа се в козметични продукти като шампоан, парфюм, боя и лак.
  • Причинява главоболие, раздразнителност, умора и изтръпване на крайниците;
  • Причинява разстройство на централната нервна система.
След като се запознахте с гореизброените съставки в козметиката и тяхното въздействие върху организма, ще ви представим тези, които трябва да избягвате при използването на био козметика. Някои био козметични продукти съдържат специфични съставки, които също вредят на вас и на вашето здраве.

Екстракт от семена на грейпфрут
Антимикробните му свойства не произтичат от семена на грейпфрут, а от токсични химикали като бензетониев хлорид /benzethonium chloride/ и в по-малка степен от триклозан и парабени.
Cocamidopropyl Betaine
Токсично за имунната система вещество, което може да причини дерматит и други алергични реакции.
Хидролизиран пшеничен протеин - винаги, когато срещнете думата "хидролизиран" имайте предвид, че веществото е скрит източник на MSG, който се абсорбира директно в кръвния поток.

PEG
Проучвания са показали, че всяка съставка, съдържаща PEG в името си има вероятност да бъде замърсена от 1,4-диоксан /вещество, причиняващо рак/.
Когато купувате козметика, внимателно изчитайте цялото съдържание на продукта. Вредните химикали се съдържат в много козметични продукти и това няма как да бъде променено изцяло, но избирайте такива, които са по-безопасни за вашето здраве.

EUCERIN

Здравейте!От  Байерсдорф България ООД,представите на Eucerin  ми подариха тези 4 продукта и каталог за проблемна кожа.Те се борят срещу акнето и излишния себум.Ще пиша мнението си за тях по отделно,когато успея да добия представа за всеки продукт.Следете публикациите.....

3.17.2013

20-те най-опасни за здравето марки козметика

Според проучванията на Skin Deep долуизброените марки представляват потенциална заплаха за човешкото здраве, макар самите продукти да са насочени към здравето и красотата ни. Марките изброени по-долу съдържат вещества, които са с най-висок коефициент на потенциална опасност.


Място
Марка
Компания
Продуктив
базата
данни
Използвани
уникални
съставки


1
Superior Preference
L’Oréal
101 продукта
127


2
Colorsilk
Revlon Consumer
Products Corporation
58 продукта
119


3
Dark & Lovely
L’Oréal
69 продукта
229


4
Biotherm
L’Oréal
85 продукта
380


5
Clarins
Clarins of Paris
52 продукта
450


6
Ultima II
Revlon Consumer
Products Corporation
50 продукта
372


7
Clairol
Procter & Gamble
850 продукта
665


8
Back to Basics
Graham Webb
International
42 продукта
260


9
Vitabath
Esscentual Brands
40 продукта
153


10
Redken
L’Oréal
62 продукта
270


11
Garnier
L’Oréal
318 продукта
351


12
St. Ives
Alberto-Culver
90 продукта
321


13
Banana Boat
Playtex Products
120 продукта
238


14
Ion Color Brilliance
Ion Professional
Products, Inc.
45 продукта
49


15
Sebastian
Procter & Gamble
75 продукта
360


16
Just For Men
Combe Inc.
42 продукта
54


17
No-Ad
Solar Cosmetic
Labs, Inc.
50 продукта
162


18
Hugo Boss
Procter & Gamble
40 продукта
85


19
Elizabeth Taylor
Elizabeth Arden, Inc.
41 продукта
125


20
Jergens
Kao Brands Company
59 продукта
142