4.04.2013

ВИДА ШОК АМПУЛИ ПРОТИВ КОСОПАД

Купих си тези ампули,защото винаги когато започнат да се сменят сезоните(от топли към студени и обратно),започва да ми капе косата.Поне 1 месец не спира.Не знам дали ще ми помогнат,ако някой ги е ползвал и има ефект може да сподели.Аз си взех малката опаковка,защото моя косопад е само сезонен и не се притеснявам,просто не е приятно.От днес започвам да ги използвам и после ще споделя впечатленията си!
http://www.kozmetika.bg/show/Vida-Shock/28752_%D0%90%D0%BC%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4-6-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F/



Вода за уста Pearl Drops

Здравейте,блогърки!Днес ще напиша няколко реда,за една много хубава вода за уста,на която случайно попаднах.Много трудно я намерих.Бях в Метро и ми хвана окото етикета,и така импулсивно реших да я взема.Не съм я виждала никъде другаде,но може и да я има в някоя аптека.Ползвала съм вода на Астера,Листерин,Елудрил,но тази е най-ментовата от всички.Има лек сладък вкус.На етикета пише,че е избелваща,защото в нея има сода.Наистина прави усмивката по блестяща,но за сега съм я ползвала 3 пъти и не мога да кажа,дали избелва за дълго.

Не ми харесва само едно нещо и то е,че никъде не пише колко да се сипва и колко време да се жабурка.Първия път,малко прекалих с количеството и после ме болеше езика известно време.Иначе е на-добрата вода за уста,която съм ползвала.Просто ще трябва да я разреждам и да сипвам по-малко.В Метро цената беше 4.70 за 300 мл.Има я и в http://beautycosmetic.biz/sarantis-peral-drops-izbelvashta-voda-usta-p-2406.html ,но е малко по-скъпа.

4.03.2013

pfb vanish рол-он серум за врастнали косми

  Здравейте!Днес съм много радостна и ще ви споделя причината.От Mакаве ЕООД,вносител на pfb Vanish и Micro Cell 2000,много любезно ми изпратиха продукти на Micro Cell 2000 и pfb vanish.Продуктите са:QUICK ACTION HANDCREME 2:1 Крем за ръце,ВЪЗСТАНОВЯВАЩО ОЛИО,Найл Вондър универсален ТОП лак,Найл Витал-заздравител за нокти - ГЛАНЦ и pfb vanish рол-он серум за врастнали косми.

 http://www.vanishbg.com/

Първо ще ви представя рол-он-а.Лаковете ги ползвам още,за тях трябва 2 седмична терапия.

 Продукт No 1, специален "рол-он" серум за премахване на врастнали косми и предотвратяване на тяхната поява в следствие на обезкосмяване чрез бръснене, кола маска, крем-депилатоaр, механична или лазерна епилация и др.

 

Врастналите косми 

са неприятно и дразнещо явление, което засяга мъже и жени. То може да предизвика белези и петна по кожата. От гледна точка на дерматологията и общото здраве, състоянието не представляват сериозен здравословен проблем и рядко води до усложнения, но за потърпевшите е достатъчно сериозен и изискващ адекватни действия казус. Това кожно състояние е резултат на бръснене и носи медицинското название pseudofolliculitis barbae, когато е локализирано по брадата на мъжете.

Кое води до появата на врастнали косми?
При бръсненето, респективно премахвнето на косъма, неговото стеблото се прерязва косо и получава заострен връх. По време на израстването, косъмът може да се забие и навие в космения фоликул, от който произхожда и така да остане под повърхността на кожата. Този растеж причинява симптомите на врастналия косъм.
Врастналите косми понякога успяват сами да излязат на повърхността на кожата. Те не трябва да бъдат чоплени и стискани, това задълбочава проблема! Какъвто и продукт да се използва за тяхното елиминиране е важно да се запази бариерната функция на кожата и да се успокоят раздразненията. 

Моето мнение е: 

 снимка

Рол-он-а върши чудеса.Лесен за ползване,не се разтича.Хидратира кожата и успокоята раздразненията.Наистина действието му е много бързо,24-48 часа.Има няколко +,че става както за жени,така и за мъже.МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ВЕДНАГА СЛЕД БРЪСНЕНЕ,КОЛА МАСКА,ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ и т.н..Не щипе и не дразни кожата.Изсъхва за около минута.Подходящ е за всеки тип кожа,даже при акне.Аз има враснали косми на веждите.Много е неприятно,когато не могат да се махнат и седи една  черна точка.Намазах веждите сутринта,после вечерта и на следващия ден косъмчетата бяха излезли.Намазах си и ръцете и краката и ефекта е същия,за същото време.Идеален е за лятото,когато се носят къси дрехи,а след бръснене имаме враснали косми,който не изглеждат красиво.Няма парфюм.Миризмата му не е много приятна,но това е без значение,защото не е рол-он против изпотяване.Може да се използва на лице,шия,врат,тил крака,гърди,гръб,подмишници,слабини,областта на бикините.

  

При жени: При наличието на врастнали косми: pfb Vanish се нанася сутрин и вечер върху суха кожа на засегнатите участъци. Не се отмива! Първите резултати настъпват в рамките на 48 часа, при необходимост апликациите продължават до пълното израстване на косъма. Не се опитвайте да скубите, чоплите или стискате врастналите косми. При бръснене: pfb Vanish се нанася след процедурата и отново вечерта.
При мъже: При наличието на врастнали косми: pfb Vanish се нанася сутрин и вечер върху суха кожа на засегнатите участъци. Не се отмива! При бръснене: pfb Vanish се нанася след процедурата и отново вечерта. След попиване може да се използва афтершейв или хидратиращ лосион по желание.


За превенция врастването на космите при кола маска, епилация и друг вид обезкосмяване:
Нанася в областта подлежаща на обезкосмяване два последователни дни преди и 10мин. непосредствено преди самата процедура. След процедурата pfb Vanish се нанася в продължение на 2-5 дни, за да поддържате кожата гладка и туширате раздразненията.
При честа поява на врастнали косми използвайте серума ежедневно с превантивна цел. Подходящ за употреба при мазна кожа и пре-акне състояния.

 

За превенция при мъже и жени при бръснене:
Нанася се след процедурата и отново след 10 часа. Не се отмива! След попиване може да се използва афтершейв или хидратиращ лосион по желание.

Да се избягва контакт с очите и лигавиците!
Да не се употребява при установена алергия към Аspirin!
Да не се употребява при бременност и кърмене!

 

 Предимства:
• Ползва се с препоръката и доверието на специалистите
• Резултати в рамките на 24-48 часа
• Иновативен рол-он апликатор (не се разлива по ръцете)
• Гел - икономичен за употреба
• Не дразни кожата и охлажда
• Не оставя следи по кожата
• Съдържа повече ексфолиращи компоненти
• Допълнително обогатен с билкови екстракти 

 Предлага се в няколко Опаковки от 60 ml.,120 ml. и 480 ml. professional

 

Състав:
SDA-40B, Isopropyl Alcohol, Purified Water, Willow Bark Extract, Acetyl salicylic acid, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Cylomethicone, Glycerin, Hydroxypropylcellulose, Camphor Oil, Salicylic Acid, Glycolic Acid, Lactic.

Цената му е добра,предвид широкото си приложение,60 мл струва 33 лева.Много е икономичен.Може да се купи онлайн от сайта на марката и от http://po-krasivi.bg/bg/proizvoditel/87/pfb-vanish .


*Продукта  ми е  изпратен за проба и ревю и изказвам лично мнение.Не съм свързана по никакъв начин с марката и не ми  е плащано за тази публикация! 

 


3.31.2013

Целулит?

 
Какво е целулита?
 Това е специфично за жените изменение на мастните тъкани влизащи в състава на кожата. Най-общо целулита се проявява със симптома наречен “портокалова кожа”. Целулита не е: нормална мастна тъкан и не може да се елиминира с диета или обикновени упражнения; козметичен проблем, целулита е физиологически проблем и за неговото премахване е нужна консултация със специалист; понеже целулита не е от компетентността на козметиката, а медицината, той трябва да се лекува. Целулита се образува най-често в ръцете, краката и бедрата. При образуването на целулита тъканта се изпълва с токсини и мастни отлагания, които разтягат кожата. Това обтяга и колагена, което забавя циркулацията на мазнините. Оказва се, че натрупаните токсини и мастите удебеляват клетките, като ги правят по-плътни.
 Как да разбера в кой стадии на целулита съм? 
Съществуват общо четири стадия на целулита. В първия и втория стадии практически е трудно да се установи наличието му. В първия етап може сравнително лесно да се лекува. Това може да стане с активно спортуване, сауна, антицелулитни кремове и лимфодренажни процедури. През втория етап вените вече не се справят с извеждането на мастите от кожата. Появява се усещане за оток и тъканта се обтяга. В този етап трябва да зачестят лимфодренажните процедури и сауната. Трети стадий. В случай, че не сте забелязали първи и втори стадии на целулита и продължавате да се обездвижвате, вие ще преминете в трети стадий. В този етап кожата изглежда почти нормална, но е достатъчно леко притискане с два пръста за да се установи “портокаловата кожа”. На този етап лимфодренажът е безполезен, за разлика от силовия масаж. Но при него има и недостатъци, защото се разрушават много капиляри в кожата и нервни окончания – това е доста болезнена, но не много ефективна процедура. В трети етап е добре да се правят процедурите: електролиполиза, липополиполиза и целулолиполиза, а също така и ултразвук. Ако до момента не сте взели мерки за лечение на целулита си, ще преминете в четвърти стадий. В този етап кожата, където има целулит е осезателно по-студена и с променен цвят. За правилна диагностика ползвайте метода на ощипването. Силно, но бавно защипете част от кожата, задръжте за малко и рязко отпуснете. Ако това предизвика болка, вие сте в четвърти стадий. В този етап помага основно липосукцията (липоаспирация). Консултирайте се с вашия лекар за всички козметични процедури , за които нямате информация как биха ви въздействали. Това важи особено ако имате някакви други съпътстващи заболявания.

Днес се сдобих с този антицелулитен гел.

За сега го използвах 2 пъти и ефект няма,но ще го използвам известно време и ще обновя статията.На етикета пише,че кожата се зачервява и наистина е така.Става доста червена и леко щипе,но след 10 минути се оправя.
Той съдържа 2-3 пъти повече кофеин от чая или кафето, гуараната активира  метаболизма и извежда токсините от тъканите, морските водорасли действат върху мастните депа, като намаляват ефекта на портокалова кожа, а черният пипер има загряващ ефект, който стимулира микроциркулацията.

Ревю-натурална козметика Билка!

  Днес ще ви представя няколко продукта на една натурална козметика,която всички ние познаваме и ползваме: 

                                                           .......БИЛКА.......

Продуктите са ми изпратени любезно от марката,за което искрено им Благодаря!

 

  Мотото им  е: Запазване и развитие на естествената красота, посредством максимално използване на уникалните свойства и разнообразието, които ни предлага българската природа и съвременните научни постижения!

Имат и много награди и отличия:
1. 2011 г. – Приз “Българска роза” 2010
2. 2006 г. – Приз “Българска роза” 2005
3. 2005 г. – Приз “Българска роза” 2004   
                                                                            и още много....

И БИЛКА,КАТО НАС ОБИЧАТ ЖИВОТНИТЕ И НЕ ТЕСТВАТ ВЪРХУ ТЯХ! 

 Всички продукти,който предлагат може да видите тук:http://bilkalifestyle.com/                       

 

                                  1.Крем за ръце и нокти с БЯЛО ГРОЗДЕ


 

 Овлажнява и подхранва кожата на ръцете и ноктите,като и самите нокти.Обогатен е с масло от гроздови семки и екстракт от грозде. Прави кожата мека,лъскава и изключително хидратирана за дълго време.Мирише божествено,силно и се запазва за дълго време мириса.Може да си направите и маска с крема.Сложете голямо количество крем на ръцете и изчакайте да попие поне 10-15 минути.Остатъка може да го забършете.Ефекта е копринено меки ръце,бели и лъскави.Аз я направих тази маска и останах много впечатлена.

"Маслото от гроздови семки оказва детоксично, антиоксидантно, лифтинг действие, укрепва съединителната тъкан. Природен «хормон на младостта»: стимулира синтеза на колаген, повишава еластичността и тонуса на кожата, оказва противовъзпалително, овлажняващо и избелващо действие.Маслото съдържа органични киселини,  глюкоза, фруктоза, калиеви, натриеви, кациеви и железни соли,  витамините: С, В, А, ензими, биофлавоноиди, фитонциди, танини."

 Съдържа: ГЛИЦЕРИН и ВИТАМИН А, които предотвратяват първите процеси на стареене на клетките – дехидратизация и петна по кожата на ръцете. Образува нежен защитен слой срещу студ, вятър и слънце.С UVA/UVB защита от слънчевите лъчи. 

100 мл е на цена от 3 лева.НАПРАВО БЕЗ ПАРИ!

                                           2. Хидратиращ гел-скраб за измиване на лице с розово масло  и гроздови семки


 

 100% натурални и органик активни съставки, сертифицирани за чист биопроизход, с доказана ефективност и безопасност.Гела е гъст с малки безцветни и по-големи розови частици.Безцветен(БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ,ПАРАБЕНИ И СИЛИКОНИ) гел,със съвсем лек мирис.Консистенцията му е доста гъста и не се разтича.Нежно ексфолира и почиства лицето без да драска излишно.Изглажда тена.Подходящ е за всекидневна употреба,по няколко пъти на ден.Нанася се на влажно лице и се масажира леко.Изплаква се лесно с хладка вода. 

Активни компоненти и действие: 

  • Органик ЕКСТРАКТ от гроздови семки, сертифициран от ЕСОСЕRT - естествен антиоксидант с антибактериален ефект. Осигурява укрепване на колагена и еластина на кожата 

  • Растителен Глицерин - успокоява и овлажнява кожата на лицето без усещане за омазняване, като създава невидим защитен слой срещу външни влияния   

  • Алантоин - успокоява кожата и спомага за обновяване на клетките 

  • Д-Пантенол - подобрява кръвообращението и осигурява допълнително овлажняващ ефект 

  • Натурална розова вода, обогатена с розово масло - тонизира и хидратира кожата, действа противовъзпалително и омекотяващо 

  • Аc.Net - противовъзпалително и антибактериално действие за уеднаквяване на тена на кожата

    Гела изключително много ми хареса.Цената му е много изгодна,икономичен е,без парабени и други вредни вещества,почиства перфектно и не дразни кожата.

    200 мл струва 6 лева 

                              3. Шампоан за мазен скалп, против себорея

     

    Шампоана е много хубав.Аз ще продължа да го ползвам и занапред,за да не отмине ефекта.Косата ми се омазнява с ден по късно само след 5-6 измивания.Ефекта е много добър.Много ми хареса това,че след като си измия косата с него няма нужда да слагам балсам.Перфектно се разресва.Мирише много хубаво.Мириса ми е познат,но не мога да разбера от къде.

    "Регулира мастната секреция на скалпа в дълбочина; Нежно отлюспва полепналия мазен пърхот. Меко измива и успокоява скалпа от сърбежи и възпаления; Действа до 5 редовни измивания на косата! Подходящ за мъже и жени при мазен скалп и себорея. Оздравителната формула на шампоана е на база:
    -лактати на млечната киселина и витамин B5, които намаляват излишъка от себум и успокояват скалпа;
    -екстракт от лечебните билки невен, дъбови кори, офика, розмарин и мирта с противогъбично и дезинфекциращо действие -висока класа тензиди (нежни измиващи съставки) и балсам за обем и блясък;
    -ментол, който тонизира кожата на скалпа и подсилва действието на активните съставки.
    Употреба: Косата и скалпа се масажират с нанесения шампоан в продължение на 2-3 мин."

     Цена 4-5 лева,200 мл.

                              4.Bilka - Регенерираща маска за коса за ултра блясък

 

 Маската е подходяща за всички типове коса!

 Хидратира скалпа и възстановява структурата на косъма.Подходяща е за всекидневна употреба.Ухае прекрасно и много свежо.Плакне се лесно и помага безпроблемно и без скубене да се разреше  косата.Нанася се на измита и подсушена коса.Аз не съм я подсушавала много,защото нямам време за това,но ефект  имаше.Може да се нанася и на скалпа,но трябва да се изплакне добре,за да не омазниглавата(за хора с мазен скалп).След 3-5 мин. се измива с топла вода,не гореща.Имаше резултат само след няколко нанасяния. Косата ми е по-здрава, с блясък и много по-еластична.Определено ще продължа да я използвам и за напред.За по-голям ефект може да се използва след регенериращ шампоан за УЛТРА БЛЯСЪК от серията Bilka Hair Collection. 

Меката биоактивна формула на маската, , съдържа:

-Натурален билков елексир за коса от растенията
- репей, бяла бреза и бял бор, които поддържат нормалните регенериращи процеси в луковицата на косъма и кожата на скалпа.
-Витамин С, който стимулира растежа на косъма и оказва противовъзпалително действие на кожата на главата срещу сухота и сърбежи след употребата на шампоан. Придава на косата мекота и ултра блясък.
-Витамин РР – супер кондиционер, който хидратира косъма и скалпа в дълбочина като възвръща еластичността на косата и подпомага стилизирането й.
 200 мл струва между 4 и 5 лева 
Цената е много изгодна и изключително достъпна.

Състав:вода, цетеарилов алкохол, цетримониум хлорид, циклометикон, екстракт от бор, екстракт от бреза, екстракт от репей, ниацинамид, лимонена киселина, кокамидоприл бетаин, пропилен гликол, диазолидинил урея/ йодопропинил бутилкарбамат, CI 19140/E102, CI 16225/E124, парфюм, лимонен, хексил цинамал

Като заключение ще кажа,че няма да сбъркате ако си купите тези продукти.Качеството надвишава стократно цената,а тя е достъпна за абсолютно всеки!

*Продуктите са ми изпратени за проба и ревю и изказвам лично мнение.Не съм свързана по никакъв начин с марката и не ми  е плащано за тази публикация!