8.09.2013

WOMAN IN BLACK

love,summer....

ЕВТЕРПА ЛАК ЗА КОСА

Рядко си правя прически,но все пак си правя!.По принцип моята коса не стои мирна,дори и с лак.Тя стърчи навсякъде,защото е мека,пък и сега съм я подстригала до раменете.Изправям я рядко,защото 10 мин. след изправянето,тя се е подвила в краищата и се е разхвърчала.И тук на помощ идва лакът за коса.Най-често си вдигам бретона и така го ползвам.Не се топирам,не ползвам маши и не правя вафлички.За съвсем дребни неща ползвам стилизиращи продукти.Но не всеки е подходящ за моята коса.Едните са ми много силни,другите пък са слаби.Така смених много марки-повечето на TAFT,NIVEA,INTESA,FARA.Може би проблема е в моята коса,а не в самия лак.Не приема някой да и заповядва:):)
Сега ще пиша за лака за коса на Евтерпа,който ми изпратиха за проба.Не съм го виждала по магазините,за съжаление трудно откривам техните продукти,а наистина ми харесват.Не че ги няма по магазините,има ги.Просто аз нямам време да обикалям и грабвам първото,което ми видят очите.Продуктите на Евтерпа са качествени за цената си,а тя е повече от достъпна.
Лака съдържа провитамин В5.Подходящ е за всеки тип коса.Лесен за ползване,малко по нисък от на другите марки и се побира лесно в дамската чанта.Цената му е между 2-3 лева за 200 мл.Лака има съвсем леко ухание.Аз искам лека фиксация,но все пак да няма хвърчащи коси.И в същото време да се движи естествено,а не да стои изкуствено.Ако търсите такъв лак,на добра цена избере този.Ще ви хареса!


*Продукта ми е изпратен за проба.Изказвам лично мое мнение.
Не ми е плащано за тази публикация!

8.07.2013

Парфюми ЕВТЕРПА

                     Евтерпа - Парфюми от земята на розите, парфюми от родината на Орфей, парфюми от земите на траките!

 Парфюмите на Евтерпа по аромат  не отстъпват на скъпите парфюми.Цената им е повече от достъпна и всеки може да си ги позволи.Шишенцата са красиви и си личи,че се обръща внимание на всичко.Аз,като може би знаете от други публикации много обичам парфюми.С голямо удоволствие пробвах тези,дори и мъжките. 


Обичам парфюмите,но да си кажа истината не разбирам от тях.Много ми е трудно да определя някой парфюм на какво мирише и после да пиша за него.В повечето случай,даже не се и интересувам на какво ухаят.Стига един парфюм да ми хареса си го взимам.

ПАРФЮМ ЕВТЕРПА САБЯ 

Новата серия аромати Sword e създадена специално за мъже със
собствен уникален стил, чието присъствие неизменно се забелязва от жените.

Парфюма се предлага в опаковка от 50 мл,а цената му е около 4.50-5 лева.Има син и кафяв цвят,за тези,който не обичат черното.Предлагат и дезодорант,ако искате комплекта ви да е пълен.
Състав: Aqua, Ethyl alcohol-denat, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Salicylate, Coumarin, Linalool.
  
Евтерпа 199-парфюм черен

Този парфюм също се предлага в три цвята-син,кафяв и черен.100 мл. струва 6 лева.
Мисля,че баща ми го имаше миналата година.Много бързо го изхаби.И той като мен обича парфюмите.
 
ЕВТЕРПА ПАРФЮМ ВЛИЗАМ В ИГРАТА  
 
Парфюм за футболисти.
Много удобно за дълъг път.20 мл е на цена около 3 лева.
Състав: Aqua, Ethyl alcohol-denat, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Salicylate, Coumarin, Linalool.
 
Парфюм Евтерпа   за мъже
 
 Класически мъжки парфюм.Цена 6 лева за 50 мл.
Състав: Aqua, Ethyl alcohol-denat, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Salicylate, Coumarin, Linalool.
 
Парфюм Евтерпа Нежни чувства
 
 
Ярък и чувствен парфюм, съдържащ  в себе си и дръзки нотки, които го правят подходящ за дами, които искат да се чувстват още по-привлекателни.
 Парфюмчето е 13 мл,,побира се и в най-малката дамска чанта.Цената му е 2-3 лева.Предлага се в много красива опаковка.

Парфюм  за Принцеса 

 Детския парфюм май най-много ми хареса.Няма да крия ,че мисля в скоро време да се сдобия с него.След като изпръскам другите.Евтерпа предлагат много красиви подаръчни комплекти за малките принцеси.Те включват,парфюм,шампоан,приказка,пъзел,подарък за мама и още изненади.Страхотен подарък за една малка госпожичка.
Само парфюма е 40 мл и струва 4 лева.Предлагат и парфюми за момченца.


ЕВТЕРПА ПОЛЕТ КЪМ ЛЮБОВТА

Другият парфюм,който много ми хареса.Името му също е много красиво,както и шишенцето.Цена 2-3 лева за 13 мл.Отново,малко бижу,което се побира перфектно и в най малката чанта.

Надявам се да  сте си харесали някой парфюм,аз определено да!Благодаря на Евтерпа за тестерите.Успях да открия своя парфюм.





С любов !... от Евтерпа


ЕВТЕРПА ЛАВАНДУЛОВО МАСЛО

 Лавандуловото масло се извлича от растението Лавандула Ангустифолиа.Лавандуловото масло е най-приложимото и полезно от всички етерични масла. То се произвежда от цветчетата на лавандуловите растения. Лавандуловото масло е  антисептично, антибактериално и леко обезболяващо. То има лек цветен аромат с дървесни отенъци и леко остър дълготраен аромат. То е етерично масло, което може да се прилага директно в чист вид върху кожата без разреждане с растително масло разредител.
Терапевтичните свойства на лавандуловото масло са антисептично, болкоуспокояващо, антиконвулсивно, анти-депресант, анти-ревматично, анти-спастично, противовъзпалително, антивитусно, бактерицидно, газогонно, жлъчегонно, cicatrisant, сърдечно, cytophylactic, деконгестант, дезодорант, диуретично , emmenagogue, хипотензивно, nervine, загряващо, седативно, изпотяващо.Депресия, безсъние, нервно напрежение, главоболие, психически стрес, лавандуловото масло почиства и успокоява духа, облекчава  гнева и помага за създаване на по-спокоен подход към живота. 


 Приложение:
1.Като студен компрес лавандуловото масло може да се използва при артрит, екзема и рани
2.при ухапвания от насекоми, циреи, натъртвания, подуто, измръзнало, пърхот и въшки.
3.в кремове или лосиони, облекчава изгаряния,помага на кожата да се излекува по-бързо, премахва и белезите.Помага при дерматит, екзема, псориазис, циреи, антракс и акне.Помага за облекчаване на болката причинена от слънчево изгаряне и премахва сърбежа, причинен от ухапвания от насекоми.
4.като масажно масло или в банята.Лекува коремни болки, алергии, анорексия, артрит, стомашни проблеми, умора, сенна хрема, главоболие, безсъние, промяна в настроенията, тревожност, депресия, истерия, кошмари, страх , раздразнителност, нервно напрежение, стрес или просто за удоволствието да се отпуснете с приятния му аромат наоколо.


                                                ЕВТЕРПА ЛАВАНДУЛОВО МАСЛО


Лавандуловото масло Евтерпа мирише силно,но и много приятно.Веднъж се намазах с него и после къщата ухаеше приятно няколко часа.Маслото зарежда с енергия,кара те да се чувстваш прекрасно.Както лимоновото,така и това масло използвам за маски за коса и лице.В друга публикация съм написала няколко маски.
Идеите за използването му са много и най разнообразни.Лавандуловото масло е идеално и вана.Капнах 3 капки от него и 3 от лимоновото във ваната.Действа успокоително и релаксиращо.Тези две масла си подхождат идеално.Лавандулово масло и цитрусови масла си подхождат перфектно
Или пък втривам по 2 капки масло от лавандула в областта на подмишниците за да постигна ефекта на естествен дезодорант.
Две капки масло капнати във някаква напитка за свеж дъх. Не прекалявайте с маслото,може да нагарча.

Съхранение: При температура 5-25° С, далече от пряка слънчева светлина или други топлинни източници. 
Опаковка: 10 мл
Цена:4-5 лева.




*продукта ми е изпратен от "Евтерпа Козметик и СИЕ" ООД за проба и ревю.Не ми е плащано за тази публикация!

Маски с хума и етерични масла ЕВТЕРПА

 Правя си маска от хума през два,три дни.Ползвам бяла и зелена хума.В момента ползвам бяла,зелената я изхабих.


   1 маска за лице с лимоново и лавандулово масло

Смесвам 3 с.л. хума, 3 с.л. вода, 3 капки лавандулово масло и 2 капки  лимоново масло(ако сложите повече,ще започне много да щипе на лицето).Разбърквам добре и нанасям на лицето за около 20-25 минути. След това изплаквам с хладка вода.Кожата става мека с изчистен и свеж тен.После нанасям подходящ крем.
Слагам лимоновото масло за избелване.


   2 маска за коса с хума и лавандулово масло

Втората маска е 5с.л.бяла хума,5 с.л.вода,4 капки лавандулово масло.Разбърквам и нанасям на влажна или мокра,но изстискана коса.Оставям за 20 минути да подейства.След това измивам със шампоан.Препоръчвам да се ползва и балсам или маска,защото хумата изсушава косата.Моята се омазнява бързо,но в краищата е доста суха винаги,за това слагам малко масло,да не се изсуши още.Маслото може да се замести със зехтин или друго масло-бадемово,лимоново.

3 маска за мазна кожа

2 супени лъжици зелена хума
2 супени лъжици вода
2 капки етерично масло от чаено дърво.

Всичко се смесва и разбърква.Оставя се на лицето за 20 минути,като от време на време се мокри по малко.Хумата е полезна,когато е влажна.Губи качествата си,когато изсъхне.
Много добра маска срещу пъпките и мазната кожа.След продължително ползване,омазняването на лицето намаля.

ЕВТЕРПА ЛИМОНОВО МАСЛО

 Лимоновото масло е продукт,който помага срещу много неща:кожни инфекции, обриви, акне, себорея,пърхут и лющене на кожата.Притежава антисептични свойства,помага при умора,безсъние,тревожност,за храносмилането.Въобще има много богато приложение.

 Няколко полезни факта:
1.Лимоновото масло е много полезно за кръвоносната система, то подпомага притока на кръв, намалява кръвното налягане и помага при кръвотечение от носа. Намалява треската и облекчава инфекции на гърлото.
2. Подобрява умствената яснота и бодрост, стимулира мозъка и всички сетива. Подобрява концентрацията Полезно е при конфликт между мислите и интелекта. Свързва вашата истинска същност с емоционалната ...
3.Помага и при стомашни разстройства, поради газогенните си свойства. Може да се използва при лечение на различни стомашни проблеми, включително лошо храносмилане, киселинност, стомашни разстройства, спазми и др.

Ето няколко начина за неговото използване:

  • Приложение за инхалатори
    В терапиите с пари лимоновото масло се използва за настинки, загуба на глас, грип, депресия, стрес, липса на енергия и умора. Спомага за подобряване на концентрацията, повдига духа, премахва умората и помага при взимането на решения.
  • Приложение в масажни масла и в банята
    Лимоновото масло може да се използва смесено с масажни масла или разредено в банята при храносмилателни проблеми, липса на енергия, умора, инфекции, грип, затлъстяване, ревматизъм, депресия, стрес или като общо тонизиращо средство.
  • Приложение в кремове и лосиони
    Лимоновото масло се използва в кремове и лосиони за почистване на замърсена кожа. Неговите стягащи свойства са чудесни за мазна кожа. Антисептичния ефект на маслото помага при лечението на циреи и малки рани. Загряващото действие на маслото помага при целулит и акне.
  • Измиване на устата и гаргара
    Ако разредите масло в топла вода и правите промивки на устата или гаргара, можете да се излекувате от язви в устата.
  ЕВТЕРПА ЛИМОНОВО МАСЛО
Чисто натурално лимоново масло .


Съхранение: При температура 5-25° С, далече от пряка слънчева светлина или други топлинни източници. 
Опаковка: 10 мл
Цена:2-3 лева.
Използвам маслото по няколко начина.Правя си маска за лице с хума.Смесвам равни количества вода и бяла глина,капвам 3 капки масло.Разбърквам,намазвам и изчаквам 20 минути.Кожата става свежа и тена е много по равен.3 пъти на седмица е добре да се прави,а иначе всеки ден се мажа с маслото,но трябва да се внимава да не се маже близо до очите.Маслото на Евтерпа е малко по силно от другите масла,които съм ползвала и се усеща леко лютене в очите.Мажа  сутрин и вечер цялото лице.За избелване.Без изплакване.Повива бързо,малко щипе,но все пак лимона си щипе.Не оставя никакво лъщене.Избелва белези от акне и слънчеви петна.Много ми харесва ефекта от лимоновото масло.Такъв може да се постигне и с лимон,но много по-лесно и икономично е лимоновото масло.Стига за доста време.Цената му е много добра,по джоба на всеки.

*продуктът ми е изпратен от "Евтерпа Козметик и СИЕ" ООД за проба и ревю.Не ми е плащано за тази публикация!

8.06.2013

Евтерпа

Здравейте!От Евтерпа бяха много любезни и ми изпратиха няколко техни продукта,който да пробвам.Това са:
1.лимоново масло
2.лавандулово масло
3.чаено дърво масло
4.лак за коса
5.пяна за коса
6.тестери на парфюми


 Ревютата после,а сега малко информация за марката.

ЕВТЕРПА САЙТ

Във фабрика ЕВТЕРПА работят специалисти – лекари , химици, икономисти и мениджъри. В двете лаборатории се извършва строг контрол , разработват се и се усъвършен-стват нови, модерни продукти.
Фирмата осигурява отлични условия за труд и се грижи за пълноценния отдих на своя персонал.
От началото на съществуването си и до днес, с всеки нов продукт, който пуска на пазара, ЕВТЕРПА доказва, че българската парфюмерия и козметика  е най-доброто, което може да се ползва, защото е изработена в България, в нашите климатични условия  и е изцяло съобразена със специфичните особености на кожата и косите ни. Цените са приемливи и достъпни. Парфюмите и козметичните продукти се изнасят и в страни от Европейския съюз.






Д-Р ЧЕРНЕВ ПРАВИ ПАРФЮМИТЕ И КОЗМЕТИКАТА “ЕВТЕРПА”

Д-р Чернев - доктор по хуманна медицина, заедно с екип от специалисти химици разработва, създава и постоянно контролира производството на парфюмерийни и козметични  продукти.


Аз лично малко трудно откривам техни продукти.Може би защото ходя най-вече в големите супермаркети,а там няма чак такова разнообразие,отколкото ако отида в някой специализиран парфюмериен магазин.Ползвала съм на Евтерпа няколко парфюма,мокрите им кърпички,шампоана против пърхот и дезодоранти.Продуктите им са евтини,но не отстъпват по качество.Могат да се открият в цяла България.



8.05.2013

Витамин А

 Пия витамин А вече близо два месеца,защото започнаха да ми излизат подкожни пъпки.Преди никога не са ми излизали,не знам сега защо не спират.Четох мнения на други хора,че е хубаво да се приема витамин А и Е ако имаш недостиг.Предполагам,че имам,защото откакто го пия вече не ми излизат подкожни пъпки.Те са много неприятни.Първо са съвсем малки,но се усеща лека болка,после набъбват,а с пъпката и болката.Така не се маха  около 2 седмици.Даже един път цел месец.Беше кошмар.Освен това остават и белези,дори да не я пипам.Подкожната пъпка не трябва да се стиска,иначе после пак се появява.
Освен,че приемам по две капки всеки ден(направо в устата ги капвам),всеки ден мажа проблемните участъци с леки движения.Най вече бузите и брадичката.Сега кожата ми е много по гладка.Препоръчвам мазането с витамин А за справянето с този проблем.


Витамина е малко мазен и след като си капна пия вода,да отмие странния вкус.Първия си го взех от аптека Марешки за 2,30.В друга аптека го купих за 2,70.В Марешки е малко по-евтин.Мажа и със крем Здраве,всяка вечер преди лягане.Е,аз така се справям с ТОЗИ проблем.А вие?

Малко за самия витамин:
Витамин А е изключително важен витамин за човешкия организъм. Той е антиинфекциозен витамин, тъй като подпомага дейността на имунната система. Основните функции, които изпълнява витамин А са, че той подпомага зрението, поддържа имунната система, подпомага клетъчния растеж, има значение за поддържане на репродуктивните процеси при мъжете и жените, спомага за нормалния костен метаболизъм.

Храна Количество
Чушки Чушки
сладки, червени, сушени
77261 IU
Телешки Телешки
черен дроб, пържен
70564 IU
Морков Морков
сушен
68466 IU
Див лук Див лук
замразен, сушен
68300 IU
Магданоз Магданоз
замразен, сушен
63240 IU
Пипер Пипер
червен, лют червен
41610 IU
Патица Патица
домашна, черен дроб, суров
39907 IU
Телешки Телешки
черен дроб, суров
39056 IU
Пуешки Пуешки
черен дроб ,варен
35836 IU
Говеждо Говеждо
черен дроб, готвен, пържен
31714 IU
Гъска Гъска
черен дроб, суров
30998 IU
Чили Чили
прах
29650 IU
Лебервурст Лебервурст
свински
27667 IU
Лозови листа Лозови листа
сурови
27521 IU
Пуешки Пуешки
черен дроб, суров
26901 IU
Чушки Чушки
люти чили, сушени
26488 IU
Агнешки Агнешки
черен дроб, готвен, пържен
24945 IU
Агнешки Агнешки
черен дроб, суров
24612 IU
Свински Свински
черен дроб, суров
21650 IU
Сладък картоф Сладък картоф
готвен, варен, небелен, със сол
19218 IU
Сок от моркови Сок от моркови
консервиран
19124 IU
Свински Свински
черен дроб, пържен
17997 IU
Леберкез Леберкез
дроб със сирене, свински
17490 IU
Домати Домати
на прах
17247 IU
Моркови Моркови                    17033 IU
готвени, варени, без сол

Чудният крем Здраве!


Бях на планина и не знам от студения въздух или от ледената вода,но получих обриви на ръцете.Започнаха да се разпространяват на горе по целите ръце.Бях пламнала цялата,имах силни болки  и огромен сърбеж.Отидох на кожен и ми предписа лекарства.Пих ги и се мажех с един мехлем по веднъж на ден.През другото време ползвах крем Здраве.Макар да е евтин  на мен ми помогна.Слушала съм и съм чела много за него,но не вярвах да е чак толкова добър,предвид цената му.Но понякога и евтиното е по-хубаво от скъпото.Първоначално си казах,че с такова евтино кремче нищо няма да стане,но пък какво ли и губех.Реших и го взех.Е,не сбърках.Знам,че много хора го ползват и за други кожни проблеми,като акне,ухапвания,изгаряния.Мажех се всеки ден в продължение на 2 седмици,заедно с мехлема от аптеката и сега вече нямам обриви.Крема е много гъст и трудно се размазва ако е студен.За това аз го държа на бюрото си и така от топлината малко поомеква.Няма парабени,а мириса му е много лек и не натрапчив. Взех си го за 1,80 от Кауфланд.За съжаление ми останаха белези,но аз го и очаквах.Сега се опитвам да се справя и със тях.

Parume la rive Dream

Пристрастена съм към парфюмите.Купувам си всякакви,стига да ми харесат.Не съм претенциозна.Не се интересувам от марки и цени,а гледам миризмата.Този струва десет лева и мирише страхотно.Не е много дълготрайна миризмата,но все пак се задържа.