3.02.2013

Review...Био козметика Cattier !!!

 Здравейте!!!От  Био козметика Cattier бяха така любeзни да ми предоставят няколко техни продукта,които да тествам.За което им Благодаря. :))Останах очарована от съставките и качеството на козметика.Качествена козметика,спор няма!


Малко Инфо за ...

 

  Лабораторията  е създадена през 1968 година от Пиер Катие. Продуктите са разработени изцяло с естествени съставки, голяма част от които са от биоземеделие. Те не съдържат нито парабени, нито феноксиетанол, нито оцветители, нито парфюми от синтеза или продукти на нефтохимията.

Това е линк към сайта и онлайн магазина на Cattier...

  http://www.biocosmetics-cattier.com/index.php

Към продуктите.Пробвах всички в един ден,за да е по-голям ефекта.Първият който изпробвах е този крем...

CREME MAINS ARGILE BLANCHE -крем за ръце
 Личното ми впечатление е,че крема е наистина добър.От студа,ръцете ми се бяха напукали  и бяха на малки люспички.Веднага кожата ми се успокой ,стана мека и лъскава.Много фин и нежен крем,наистина.Не е много мазен и не лепне.Има лека,не натрапчива миризма.Аз лично не успях да определя каква е,защото до сега не бях ползвала крем с толкова различни съставки-бяла глина, Масло от бразилски орех (орех от Пара), био масло от жожоба, слънчоглед, нощна свещ и макадамия, екстракт от лишей. Маслото от нощна свещ подобрява сухата и лющеща се кожа, като спомага за хидратацията й.:)))
Цената му е 15.80 за 75 мл.Икономичен е,защото се разнеся изключително лесно и не беше нужно да слагам много.

 SOIN DE JOUR MATIFIANT - днева матираща грижа за смесена и мазна кожа



 Дневен крем за смесена и мазна кожа.Моята е смесена,мазна към суха.Крема е точно за моята кожа.Там където беше суха се овлажни,а където беше мазна регулира отделянето на мазнината и премахна лъщенето.Действа успокояващо.Доволна съм от крема,определено бих си го купила.

Следващият продукт,който Cattier бяха така любезни да ми изпратят е:
 ВОДНА ПЕРЛА-МИЦЕЛАРНА ВОДА ЗАПОЧИСТВАНЕ

Отново много добър продукт.Изключително лек и приятен,много успокояващ.Не съдържа алкохол,което е много важно за мен.Лек и дискретен мирис на розова вода.Съдържа алое вера, което регенерира и защитава кожата.Много добре ми свали грима.Почувствах кожата си съвършено чиста и гладка.Цената му е 22.70 за 300 мл,което си е направо за без пари.

Cattier creme de douche nourrissante-крем за душ

Много приятен.Не изсушава кожата и почиства добре,като оставя лек аромат.Страхотно се допълва с лосиона от същата серия.Бял на цвят.

 Копринено мляко за тяло с аромат на дюля и бадем Cattier Lait Velouté Amande et Coing

 Двата продукта в комбинация са уникални.Останах много приятно изненадана от този продукт.Той е с някакви бляскави частици.Цялото ми тяло блестеше.Бих казала,че е много подходящ лосион за лятото.Изключително хидратантен.Бързо попива(вече се убедих,че всички продукти,който предлага марката попиват много бързо и  не омазняват излишно.Мека и нежна текстура.Божествен аромат на бадем и дюля.Миризмата се запази за дълго време.Пълна наслада!Май това е любимият ми продукт от всички.Цената му е 32.50,но пък напълно си заслужава!


CREME REPARATRICE PIEDS SECS- крем за възстановяване на сухи пети


Най-хубавото на крема е,че не лепне.Аз нямам много сухи пети и сега след като се намазах,кожата ми е като на бебе.СЪСТАВКИТЕ са много интересни:вода от цвят на хамамелис, масло от ший, жожоба, глицерин от естествен произход, екстракт от зехтин, етерично масло от здравец.
 Хамамелисът има успокоително и противовъзпалително действие.Цената му е 18.90 лв за 75 мл.Според мен е много икономичен,макар,че аз сложих доста,защото не знаех каква е текстурата и ми беше леко мазен.След няколко минути попи перфектно.


 SOIN DOUCEUR GYNEA – измиващ гел за интимна хигиена 
 Формулата не е прекалено течна,а средно гъста.На цвят е леко жълто.Добре се разпенва.Не съдържа сапун.С миеща емулсия "Soin Douceur Gynéa,която се използва като течен сапун.Плакни се само с вода,не изисква много усилия.Не успях да разбера на какво мирише,но в сайта основните съставки са невен,здравец и метличина.Цената за 200 мл. е 20.10 лв.









Terre d'Oc moisturizing body milk-мляко за тяло
 Меко и нежно като коприна.Гъсто е като консистенция,мазничко,но не излишно.Перфектно се разнася на кожата.Миризмата остава цял ден,има блясък също като лосиона.

Terre d'Oc  Beurre corps nourrissant
nourishing body butter-масло за тяло
Бутерчето е страшно.Подхранва и овлажнява.Не е мазно,гъсто като консистенция.Не е мазно.
И двата продукта имат лен и не натрапчив мирис.Не мога да кажа кой повече ми хареса,защото и двата са много приятни.



Надявам,че се сте добили представа за продуктите и  са ви  харесали!На мен определено!

P.s: Продуктите са  ми  изпратени за проба и ревю и изказвам  лично мнение. Не ми е плащано за тази публикация.

Review...Refan 6 Eau De Parfum Woman.



Здравейте!Днешната ми публикация, ще бъде за новия ми парфюм на Refan 6 Eau De Parfum Woman.


Парфюма е с много приятна плодова миризма на киви и пролет.На мен повече ми мирише на портокал,не знам защо.Изключително дълготрайна и свежа.Има един недостатък и той е в капачката.Не знам моят ли е дефектен,но пръскалото пада и парфюма се разлива.Харесва ми.!Пуснат е на промоционална цена от 10.00 лева за 125 мл.

2.28.2013

Review:Manhattan couture carnival-бляскави крем сенки


Здравейте!

Преди няколко дни от MANHATTAN България ми изпратиха тези крем сенки.Предоставени са ми любезно от марката, за да ги тествам и да изкажа своето мнение.



Продуктите са от лимитираната серия Manhattan couture carnival.Предлагат се в 4 цвят:(на българския пазар се предлагат всички без Raspberry Dream)




Nr.1 „Raspberry Dream“
Nr.2 „Bohemian Blue“
Nr.3 „Ballroom Babe“
Nr.4 „Queen’s Green“
Nr.5 „Royal Coolness“

 Цвета е кафяв,бляскав.Консистенцията на сенките е мека и нежна,много плътна.

*Това са дълготрайни крем сенки за очи в блестящи цветове. 

*Лесно се разнесоха на очите,без никакво усилие-с четчицата или с пръсти.

*Засъхнаха моментално,не ми се насъбраха в гънката на окото,както повечето крем сенки,които съм ползвала.

*Мога да кажа,че са изключително дълготрайни и издържат цял ден.

 *Цветът е уникално наситен,покривен и ефектен!Както се вижда от снимките.




Сенките издържаха през целия ден. Ето как изглеждаха веднага след нанасянето....

...и вечерта преди да ги махна.Не са загубили от блясъка си,и цвета още си е наситен.


Сенките са 5 мл.Препоръчителната им цена е 8.40.Изключително достъпна,но определено качеството надвишава цената.


 Надявам,че се сте добили представа за продукта и ви е харесал!

P.s: Продукта ми е изпратен за проба и ревю и изказвам  лично мнение. Не ми е плащано за тази публикация.

2.27.2013

2013 Oscars Fashion: Kristen Stewart Reem Acra White Lace Dress

                                              Прекрасна в  бяла рокля на Reem Acra.


                                 

2.26.2013

Short review-BioFresh cosmetics...

Здравейте, ще споделя мнението си за  крема за ръце който си купих.Той е от серията лавандула,на Biofresh Cosmetics.
Малко за "Био Фреш" :основана е през 2000 година в Пловдив.Използва чисти, натурални съставки,като най-вече розово масло,маслина и лавандула.
 Много съм доволна от крема,изключително  хидратира кожата.Винаги съм малко песимистично настроена, относно кремовете,защото моята кожа е много суха.Крема е изключително мек,мирише приятно на лавандула и кокос.Има много приятен лилав цвят.Хубавото е,че не е много мазен,и попива почти веднага в кожата.Можете спокойно да измиете някоя чаша или нещо друго,той няма да се измие.Ползвала съм кремове,който 10 минути след като съм се намазала,кожата лепне и още не е попил.

Друго на същата марка,което съм ползвала са тези два сапуна.Зеленият е  с Гинко Билоба.За по-добра памет.Не знам дали подобрява концентрацията,но определено след като го ползвах се чувствах  в много по-добро настроение.Вторият е СЛАДКО МЛЯКО.Най-мекият сапун който съм ползвала.Много мек и нежен,с невероятен мирис на мляко.Кожата ми беше много мека и наистина хидратирана.Абсолютно съм доволна от тези продукти и ги препоръчвам!!!

2.25.2013

Review...Шампоани Planter's,Bioderma Node

Тези тестери ми бяха дадени от една аптека.Те са против пърхот.Първият е на Planter's с Алое Вера.Вторият е на Bioderma Node.Ще обновя статията когато ги изпробвам

Биокозметика...Твърдо Да!

Когато говорим за биокозметика трябва да знаем,че това са продукти със растителни съставки,отгледани и преработени без използването на химични вещества - изкуствени торове и пестициди, както и без (GMO’s). В производството на био козметични продукти не се използват или се избягва максимално употребата на вредни химични вещества, като: 

 1. Консерванти,
 2. Сърфактанти (повърхностно активни вещества или пенители или детергенти),
 3. Емулгатори, 
 4. Продукти от преработка на нефт, 
 5. Изкуствени аромати, 
6. Изкуствени оцветители,
 7. Силикони, 
8. Ланолин, 
9. Алкохол,
 10. не се тестват върху животни.  
Когато става въпрос за биокозметика, най-сигурният начин да проверим био продуктите, са международните сертификати за качество, които гарантират натуралният произход и високото качество. 
 BDIH, Германия ICEA, Италия ECOCERT, Франция NaTrue, Белгия Vegan Society, Великобритания Soil Association 
 Основните изисквания: 
*Забранено е използването на вредни или съмнителни химически вещества, а също продукти от нефтопреработка, аромати, консерванти, оцветители, ароматизатори, силикони, полимери 
 *Забранено е използването на вещества, получени от генно-модифицираните организми и радиоактивни вещества 
*Да не са тествани върху животни 
 *Съставът да бъде от серифицирани природни растителни компоненти 
*Опаковката да бъде от биоразградими материали Сертифицираните от Soil Association Organic продукти трябва да съдържат минимум 95 % органични съставки. Тези продукти, които имат между 70 и 95% съдържание на био съставки, се обозначават като "направени с органични съставки". Класическите козметични продукти съдържат минерални масла, силикони, PEG-PPG, парабени: 
• Запушващи кожата минерални масла от нефто-химическата индустрия: нефт, течен парафин.
 • Силикони, диметикони... запушващи кожата, не изцяло био-разградими. 
• PEG, PPG, агресивни емулгатори.
 • Парабени, формалдехид, феноксиетанол, потенциално токсични консерванти. 
• Синтетични аромати и оцветители: често причина за раздразнения и дори за алергии
. • Предполага се, че много от съставките носят риск за кожата и за околната среда.