8.13.2013

Масло от чаено дърво ЕВТЕРПА

  • Маслото от чаеното дърво е силен антисептик. То е 8 пъти по-силно от карболовата киселина и 12 пъти от фенола. Има бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулиращи свойства.
  • Ефективно е и при простудни заболявания, заради успокоителния и отхрачващ ефект, прочиства дихателните пътища от секрети и облекчава състоянието на болния.
  • Чаеното масло е подходящо средство за терапия на рани, ухапвания, загноявания и изгаряния, тъй като има дезинфектиращи свойства. Спомага и бързото възстановяване на кожата и оздравяване на раните. Има ефект дори при паразити по кожата – въшки и краста. 
  •  Използва се при терапия срещу патогенни микроорганизми като  Staphylococcus. Активен е срещу 6 вида от този микроорганизъм, aureus, erider-midis, pneumoniae, faecalis. Действа и срещу Propionibacterium acnes, Beta haemolytic streptococcus, Klebsiella pheuraoniac, Citrobacter spp., Shigella sonnei, Proteus mirabolis, Legioneila spp., Pseudomonas aeriginosa, Candida albicans и др. То убива изброените микроорганизми и едновременно с това усилва имунната система.
!!!Не се препоръчва при индивидуална непоносимост и бременност. Маслото не се приема вътрешно и трябва да се пазят лигавиците при използването му. 
....................................................................
             Масло от чаено дърво ЕВТЕРПА



 Преди време си бях купила масло от Орифлейм.Не останах доволна от него.Беше много мазно,не попиваше изобщо и кожата ми лъщеше или цял ден или докато не го избършех.Цвета и мириса се различават от този на Евтерпа.
Маслото на Евтерпа,обаче ми харесва.Попива бързо,не оставя лъщене.Мирише силно,но и хубаво,за разлика от това на Орифлейм,което миришеше малко по странно.Тогава не се сетих да прочета етикета,но сигурно не е било чисто масло. 
Чаеното дърво на Евтерпа е 10 мл.,а цената му е 4-5 лева.Цвета му е светло жълт(на Орифлейм беше зелен).Почиства добре кожата.Дори след много добре измито лице,памучето с чаеното дърво става жълто.Според мен леко избелва кожата,като премахва всички нечистотии.Мажа само засегнатите участъци от акне,тъй като то изсушава другите области с по-малко активни мастни жлези.много ефективно срещу акне, тъй като съдържа вещества с антибактериални свойства, наречени терпени. Акнето често е причинено от бактерии и терпените или ги убиват или ги отслабват достатъчно, за да бъдат унищожени от защитните антитела. Мажа пъпките всяка вечер.За ефект трябва постоянно ползване,няма да помогне,ако не съм постоянна.Сега ще продължавам да мажа.Капнах и 6 капки в гела ми за измиване на лице,за по-голям ефект.Определено следващия път,бих си купила на 100 % маслото от Евтерпа.

Друго предназначение:
  • премахва брадавици:капнете 1 капка директно върху брадавицата, втрийте и го оставете да попие. Процедурата е най-добре да се прави вечер.Не обувайте чорапи. Ако имате чувствителна кожа, можете да го разредите с бадемово масло.
  • помага при болки в ушите: смесват се 1 капка масло от чаено дърво с 1 чаена лъжичка зехтин.
  • Преди кола маска: Маслото премахва излишното омазняване, за да може кола маската да прилепне добре. След процедурата успокоява зачервената кожа и елиминира бактериите.
  •  При лош дъх, възпаление на венците и зъбна плака:
    Водата за уста с масло от чаено дърво действа при лош дъх, кандидоза на устната кухина, възпаление на венците, зъбна плака.
  •  При парене и сърбеж по кожата, причинени от слънчево изгаряне: Облейте тялото с хладка вода, след което нанесете охлаждащото мазило. 
  •  При слънчеви изгаряния: 1 част масло от чаено дърво и 10 части зехтин или кокосово масло. Смесват се и се нанася върху засегнатите места. Действа обезболяващо, успокояващо и намалява образуването на мехури.
Сега ще ви кажа какви маски за лице си правя. 
Маска за мазна кожа,каквато е моята:

  • 2 супени лъжици зелена хума
  • 2 чаени лъжици сушена мента
  • 2 капки  масло от чаено дърво
 Приготвям маската  непосредствено преди да я използвам.Глината трябва да е мека и влажна,тя помага само тогава.
В купа с топла вода добавям ментата и изчаквам да поумекне.После добавям зелената хума,колкото количество е необходимо.Разбърквам до получането на гъста каша.Капвам няколко капки масло(3-4).Нанасям на лицето,изчаквам около 20-25 минути и изплаквам с хладка вода.

Може да се използва и за косата.За суха и накъсана коса.Капват се около 15-20 капки в шампоана.


*продукта ми е изпратен за проба.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар